Verkkotunnuslaki muuttuu syyskuussa

Jatkossa fi-verkkotunnuksen ja kaikki siihen liittyvät palvelut voi hankkia ainoastaan omalta verkkotunnusvälittäjältään.

Viestintäviraston ja palveluntarjoajien roolit selkiytyvät, kun asiakas saa jatkossa kaikki palvelunsa samasta paikasta – omalta välittäjältään. Myös verkkotunnusten haku vapautuu, kun rajoitukset hakijan kotipaikan ja iän osalta poistuvat. Olemassa olevien verkkotunnusten voimassaolo jatkuu normaalisti lakimuutoksen jälkeenkin, mutta verkkotunnuksen voi uusia vain verkkotunnusvälittäjän kautta.

Muutoksen jälkeen jokaisella verkkotunnuksen käyttäjällä pitää olla välittäjä, joka hallinnoi verkkotunnuksia käyttäjän puolesta. Preludi on rekisteröity verkkotunnusvälittäjä. Välittäjät tarjoavat kaikki fi-verkkotunnuksiin liittyvät palvelut: hakeminen, uusiminen, siirtäminen, välittäjän vaihtaminen, irtisanominen ja tietojen päivittäminen. Meiltä saat siis jatkossakin laadukkaat domain-, nimipalvelin-, webhotelli- ja sähköpostipalvelut (yhteistyössä Fouga IT:n kanssa).

Uusi välittäjämalli astuu voimaan 5.9.2016. Samalla astuvat voimaan uudet, hieman aiempaa edullisemmat verkkotunnusten rekisteröintimaksut. Viestintävirasto on samalla antanut välittäjille oikeuden hinnoitella rekisteröintimaksut itse, mutta me preludilaiset pidämme reiluna että viranomaismaksun lisäksi emme ota rekisteröinnistä siivua omaan taskuumme. Emme siis peri rekisteröinnistä lisämaksua.

Jos sinulla on kysyttävää omien verkkotunnustesi jatkuvuudesta, ota yhteyttä!

Lähde ja lisätietoa lakimuutoksesta: Viestintäviraston .fi uudistuu 2016 -sivut

Preludi on nyt yhtä Creamedian kanssa.

Sama tiimi jatkaa, mutta yhdistyneessä viestintä-ja mainostoimistossa osaavia käsiä on entistä enemmän!

Siirry sivuille