ProcessWire-julkaisujärjestelmä – 6 syytä valintaan

ProcessWirestä pitävät niin sisältöjen ylläpitäjät kuin kehittäjätkin. ProcessWire on avoimen lähdekoodin sisällönhallinta- ja julkaisujärjestelmä (CMS/CMF), jonka tavoitteena on säästää sisältöpäivittäjien aikaa ja tehdä kehittäjien työstä mahdollisimman sujuvaa.

6 parasta syytä valita ProcessWire-julkaisujärjestelmä

1. Vakaa ja turvallinen

ProcessWire on rakennettu vahvasti tietoturva edellä. Ja koska järjestelmää ei tarvi kyllästää kolmansien osapuolien plugineilla, tietoturva-aukkojen mahdollisuus vähenee roimasti. Mutta niin kuin kaikissa julkaisujärjestelmissä, suuri vastuu turvallisuudesta on sen asentajalla.

Tämäkin huomioon ottaen heitän haasteen: koittakaapa löytää hakkeroitu ProcessWire-sivusto. Jos oikein innostutte, voitte toistaa kokeen vaikka WordPressille, Joomlalle tai Drupalille ja verrata tuloksia.

2. ProcessWire ei vaadi jatkuvia päivityksiä

Esimerkiksi kolmannen osapuolten plugineilla kyllästetty WordPress- tai Joomla-sivusto saattaa helposti vaatia jopa useita päivityksiä viikossa.

ProcessWiren kanssa budjettiasi ei kulu päivitysten rikkomien sivujen korjaamiseen ja tietoturva-aukkojen paikkailuun, vaan voit käyttää sitä johonkin oikeasti tuottavaan kuten sisällöntuottoon tai markkinointiin.

3. Täysi kontrolli miltä sivut näyttävät ja toimivat

Koska ProcessWire ei rajoita mitenkään datan esitysmuotoja, verkkopalvelulle tai -sivustolle voi rakentaa juuri sellaisen käyttöliittymän ja ulkoasun kuin tarpeesi vaatii – ilman kompromisseja. Sivut latautuvatkin nopeammin kun taustalla ei ole mitään ylimääräistä. Järjestelmä ei myöskään aseta mitään esteitä vaikkapa responsiivisen käyttöliittymän tai kolmansien osapuolten rajapintojen käyttöön.

Vihdoinkin järjestelmä, joka taipuu sisällön tarpeisiin – eikä toisin päin!

4. Datan käsittely ProcessWiressä on vaivatonta

ProcessWire on muita CMS:iä edellä datan vaivattomassa käsittelyssä, vertailussa ja ristiinkäytössä. Kun ohjelmiston ja datan käsittely on tehty kehittäjille helpoksi, jää budjetistasi enemmän käytettäviksi merkittävimpiin asioihin kuin ”näkymättömään” taustajärjestelmän virittämiseen. Myös sisällön hallinta helpottuu.

5. Open source

ProcessWiressä ei ole lisenssimaksuja. ProcessWire-kehittäjien yhteisö on tiivis ja aktiivinen. Jatkokehittäjiä löytyy varmasti vaikka päättäisitkin vaihtaa palvelun toimittajaa myöhemmin – ja ProcessWiren oppimiskynnys PHP-kehittäjille on niin matala, että sellainenkin PHP-kehittäjä joka ei ole ProcessWirestä kuullutkaan, saa sen nopeasti haltuun. Tietysti olettaen että ProcessWiren päälle asennettu verkkosivusto tai -palvelu on asennettu hyviä ohjelmointikäytäntöjä noudattaen.

6. Mahdollisuus luoda sisältöä monikielisille verkkosivustoille

Sivustolle voi lisätä eri kieliversioita helposti ilman rakenteellisia muutoksia milloin vain – myös sivuston julkaisun jälkeen. Hallintapaneeli on aidosti suomenkielinen ilman tekniikkajargonia, ja annamme asennuksen yhteydessä sisältökentille tapauskohtaiset, ymmärrettävät nimet.

+ BONUS! Palkittu ProcessWire

Paras CMS/CMF eli sisällönhallinta-/julkaisujärjestelmä

ProcessWire on voittanut mm. CMS Criticin vuoden 2014 ”Best Free PHP CMS – Critics Choice” -palkinnon. Nippelitietona mainittakoon, että kun CMS Critic uusi verkkosivustonsa 2014, se päätti samalla vaihtaa julkaisujärjestelmää WordPressistä ProcessWireen. Voit tutustua vaihdon syihin ja ProcessWiren valintaan tarkemmin CMS Criticin artikkelissa.

ProcessWiren käyttäjiä Suomessa

Suomessakin aletaan heräillä ProcessWiren hyötyihin, ja tunnettuus paranee hyvien kokemuksien kautta. Tässä muutamia esimerkkejä suomalaisyrityksistä ja -yhteisöistä, jotka ovat oivaltaneet ProcessWiren edut:

New Balance Suomi, Craft Finland, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Aikolon Oy, Polar Bear Pitching, Ylöjärven kaupunki, Lääkäriliitto, Tampere Jazz Happening ja Lukiolaisten liitto.

kuva: SpaceX

Kirjoittaja

Tytti Karanka Tytti Karanka
Project Manager

Lue myös

Preludi on nyt yhtä Creamedian kanssa.

Sama tiimi jatkaa, mutta yhdistyneessä viestintä-ja mainostoimistossa osaavia käsiä on entistä enemmän!

Siirry sivuille