Älä unohda tätä suojatiesääntöä!

Tämän suojatiesäännön pelottavan moni unohtaa. Tiesithän, että suojatien eteen pysähtynyttä autoa EI SAA ohittaa pysähtymättä?

Mikäli viereisellä kaistallasi on auto pysähdyksissä tai parkissa tulee sinunkin pysähtyä. Suojatietä ylittävä jalankulkija, erityisesti lapsi, jää helposti huomaamatta.

Tämä pieni valistuskampanja on lähtöisin preludilaisten aidosta huolesta ja läheltä piti -tilanteista liikenteestä. Muista pysähtyä ja jaa tämä, jos koet sen tärkeäksi, jotta myös muut muistavat. Kiitos!

Tilastotietoa onnettomuuksista

Liikenneturvan kyselyssä pieni osa autoilijoista tunnisti oman liikennekäyttäytymisensä aiheuttamia riskejä muille liikkujille. Autoilijoista 6% tunnusti ajavansa ainakin joskus niin, että jalankulkijoiden liikenneturvallisuus vaarantuu. Moni näistä vaaratilanteista syntyy jalankulkijan ylittäessä suojatietä. Viime vuonna suojatieonnettomuuksissa menehtyi 9 ja loukkaantui 256 ihmistä.

Suojatiesääntöjen noudattaminen on erittäin tärkeä osa turvallisia tienylityksiä etenkin lapsille. On pettymys, että vain 75% vastaajista piti rikkomusta vakavana.

— Liikenneturvan koulutuspäällikkö Satu Tuomikoski

Suojatiellä ajoneuvon kuljettajan on kuitenkin annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille. Tämän säännön rikkomista piti vakavana tai erittäin vakavana rikkomuksena 75% vastaajista.

Kuljettaja, muista lisäksi nämä:

  • Noudata nopeusrajoituksia. Aja koulujen läheisyydessä tavallista rauhallisemmin.
  • Anna tietä kävelijälle, joka on suojatiellä tai astumassa sille.
  • Lähesty liikennevaloja sellaisella nopeudella, jolla saat auton pysähtymään ilman hätäjarrutusta valojen vaihtuessa keltaiseksi.
  • Pieni lapsi jää herkästi katveeseen. Seuraa koulujen läheisyydessä ja asuinalueilla tien reunoja ja katvealueita. Näin ehdit tekemään havainnot ajoissa.
  • Vältä auton peruuttamista alueella, jossa on leikkiviä lapsia.

Lähde: Liikenneturva

Preludi on nyt yhtä Creamedian kanssa.

Sama tiimi jatkaa, mutta yhdistyneessä viestintä-ja mainostoimistossa osaavia käsiä on entistä enemmän!

Siirry sivuille