Johtajuus – NBForum muistio / Maxwell

Olen poiminut joitakin luennoitsijoiden ajatuksia ja mieleen tulleita kehitysideoita huikeasta seminaarista lokakuun alussa 2015. Käyn nämä muistiinpanoni läpi luennoitsija kerrallaan. Huomautan, että en välttämättä ole kääntänyt tai lainannut lauseita täydellisesti, vaan näissä teksteissä on mukana taatusti omaakin tulkintaa. Soveltaminen olkoon sallittua :)

Joka vuosi Maxwell puhuu Fortune 500 yhtiöille, valtioiden päämiehille ja maailman huippujohtajille. Hänet on nimetty yhtenä Amazone.com:n hall of fame henkilöksi. Myynyt yli 25 miljoonaa kirjaa useilla kielillä.

Aihe: Five levels of influence

Yleisesti:

Maxwell keskittyy luennossaan teoriaan viiden tason johtajuudesta. Tärkeimpänä ajatuksena voisin sanoa, että rajan asettaminen johonkin tasoon on luennon tärkein oppi. Mikäli asetat tasosi / tahtotilasi siihen, että pärjäät niin sinne myös saatat päästä, mutta et sen yli. Tästäkin opista tulee helposti mieleen ajatus siitä, että kannattaa hypätä mukavuusalueen yli seuraavalle tasolle.

Henkilökohtaisesti hieman liian typistetysti asiaa pohditaan johtaja "minä" kuvasta käsin. Mutta onneksi jäljellä on lukuisia huippuluennoitsijoita, jotka varmaankin liittävät mukaan ympäröivän maailman.

5 tasoa menevät lähinnä näin: (taso 1=olet kusessa, taso 5=vain taivas on rajana)

1."position" ASEMA johtajana: Mikäli sinä tyydyt pitämään asemaasi johtajana riittävänä niin alaisesi seuraavat sinua KOSKA HEIDÄN TÄYTYY. Aiheuttaa tyytymättömyyttä ja ihmiset tekevät vain minimin yhteisen edun nimissä. Johtaja käskyttää - muut vikisee.

2. "permission" LUPA/OIKEUS Johtaa: Alaisesi seuraavat sinua koska HALUAVAT NIIN. Et tee töitä minulle tai yhtiölle vaan työtä tehdään yhdessä.

3. "production" TUOTTAVA johtaminen: Alaiset seuraavat sinua esimerkkisi innostamina. Kukaan ei seuraa häviäjiä. Tällä tasolla johtaja kysyy miten edetään ja miten tehdään. Hyvä esimerkki houkuttelee hyviä tekijöitä.

4. "people development" IHMISET, KEHITTYMINEN johtajuus: Alaiset seuraavat sinua sen vuoksi, mitä olet tehnyt heidän eteen. Tässä vaiheessa voisi työn oppimista ja määrittelyä esitellä vaikka seuraavin askelmin. (5 askelta)

  1. Minä teen
  2. Minä teen, sinä seuraat
  3. Me teemme
  4. Sinä teet, minä seuraan
  5. Sinä teet, joku seuraa

Tälläista työnoppimismetodia voisi kutsua perinteisesti "mestari-kisälli"-oppimismetodiksi. Yhtiön tulevaisuus turvaantuu uusien gurujen syntymisellä.

5. "pinnacle" HUIPPU -tason johtajuus: Alaisesi seuraavat sinua sen takia mitä olet ja mitä edustat. Tässä vaiheessa työryhmän jokainen jäsen on huipputason osaaja. Pystyvät kehittämään alemman tason pelaajia ylöspäin.

Loppupäätelmä: Jokainen meistä on tietyllä tapaa oman tasonsa vanki. Mikäli olemme oppineet itsemme tasolle 2 niin sitä ylemmäs ei saavutuksemme tai tiimimme saavutukset yllä. On tehtävä työtä ja opittava, sekä hypättävä mukavuusalueen ulkopuolelle ja kiivettävä ylemmälle tasolle. Taso on aina vaikeampi ylittää kuin alittaa – näin se on.

Preludi on nyt yhtä Creamedian kanssa.

Sama tiimi jatkaa, mutta yhdistyneessä viestintä-ja mainostoimistossa osaavia käsiä on entistä enemmän!

Siirry sivuille